Prísady:
- 1 zemiak (typ B,vhodné na výrobu Chipsov)
- 1 polievková lyžica kokosového oleja
- 1 /2 čajovej lyžičky kopcom korenia Curry
- Soľ
Prísady pre Uhorkový Dip :
- 1 /3 pohára jemne nakrájanej uhorky
- 1 polievková lyžica mäty
-1 polievková lyžica petržlenu
-1 /2 pohára bieleho jogurtu
Postup:
Použitím ostrého noža nakrájame zemiak na 1 /8 plátky po dĺžke.Jemné plátky potom poukladáme na seba a pokrájame ich na paličky užšie ako pero.
Takto jemne nakrájané paličky posypeme korením Curry. Paličky pečieme na papieri na pečenie, poukladané tesne vedľa seba, v jednej vrstve, nie na seba.
Posypeme ich štipkou soli. Pečieme v strede trúby asi 10 až v 14 minút. Dávajte pozor, aby Vám paličky príliš nestmavli, nechcete z nich mať čierne uhlíky, majú chytiť iba hnedkastý nádych.
Postup prípravy uhorkového dipu :
Pokiaľ sa zemiakové tyčinky peču v rúre, zmiešajte nakrájanú uhorku, mätu, petržlen, jogurt, štipku soli a čierneho korenia dokopy.