vrch 2

Prísady:                                                                      

-  1 zemiak (typ B,vhodné na výrobu Chipsov)

-  1 polievková lyžica kokosového oleja

- 1 /2  čajovej lyžičky kopcom korenia Curry

-  Soľ

 Prísady pre Uhorkový Dip :

- 1 /3 pohára jemne nakrájanej uhorky

- 1 polievková lyžica mäty

-1 polievková lyžica petržlenu

-1 /2 pohára bieleho jogurtu 

 

 

Postup:

Použitím ostrého noža nakrájame zemiak na 1 /8 plátky po dĺžke.Jemné plátky potom poukladáme na seba a pokrájame ich na paličky užšie ako pero. 



Takto jemne nakrájané paličky posypeme korením Curry.  Paličky pečieme na papieri na pečenie, poukladané tesne vedľa seba, v jednej vrstve, nie na seba.




Posypeme ich štipkou soli. Pečieme v strede  trúby  asi 10  až v 14 minút. Dávajte pozor, aby  Vám paličky príliš nestmavli, nechcete z nich mať čierne uhlíky, majú chytiť iba hnedkastý nádych.

Postup prípravy uhorkového dipu :

Pokiaľ sa zemiakové tyčinky peču v rúre, zmiešajte nakrájanú uhorku, mätu, petržlen, jogurt, štipku soli a čierneho korenia dokopy.