Pečené zemiaky na marocký spôsob s jogurtovo koriandrovým dipom

Prísady:

– 6 veľkých zemiakov, predvarených
–  125 g červené Pesto Arabbiata
–  90 ml extra panenského olivového oleja
–  soľ
–  čierne korenie
–  175 ml bieleho jogurtu

Pečené zemiaky na marocký spôsob s jogurtovo koriandrovým dipom
Pečené zemiaky na marocký spôsob s jogurtovo koriandrovým dipom

Postup:

Zemiaky rozkrájame na mesiačiky, potrieme pestom, tak aby boli zemiaky celé obalené. Zemiaky osolíme, posypeme čiernym korením a dáme piecť do predhriatej trúby na 200 stupňov cca na dobu 15 až 20 minút, pečieme pokiaľ zemiaky nie sú hnedé na koncoch. Podávame horúce s koriandrovým dresingom.

Koriandrový dip:

Jemne pokrájame koriandrové lístky, zmiešame s jogurtom, osolíme a okoreníme.

 

Nákupný košík
Návrat hore
sadbovezemiaky.sk
Prehľad ochrany osobných údajov

Táto webová lokalita používa súbory cookie, aby sme vám mohli poskytnúť čo najlepší používateľský zážitok. Informácie o súboroch cookie sa ukladajú vo vašom prehliadači a plnia funkcie, ako je rozpoznanie vás, keď sa vrátite na našu webovú lokalitu, a pomáhajú nášmu tímu pochopiť, ktoré časti webovej lokality považujete za najzaujímavejšie a najužitočnejšie.